Behoud Soester Hoogveen heeft afgelopen vrijdag de Harry Witteprijs 2021 gewonnen. In De Molenaarskamer van De Windhond reikte GGS-voorzitter Harry Witte de prijs uit aan Herman Exalto, woordvoerder van Behoud Soester Hoogveen.

Prijzende woorden van de jury

De jury is prees onze inzet om uit te dragen hoe belangrijk het is om het Soester Hoogveen te verbeteren en te behouden. De petitie ‘Behoud het Soester Hoogveen’ heeft 1100 handtekeningen overhandigd aan het college en daarmee is het de werkgroep gelukt om het onderwerp extra onder de aandacht te brengen van de plaatselijke politiek. Ook is op een deskundige wijze uitgelegd wat de consequenties zijn van bouwen in dit gebied. Welke schade het zal toebrengen aan de natuur, aan de waterhuishouding, de biodiversiteit en het landschap. En hoe belangrijk het is om dit natuurgebied te behouden voor nu en de toekomst. Niet voor niets zorgt een trouwe groep vrijwilligers voor het jaarlijks onderhoud van het gebied. 

Prijsuitreiking door GGS-voorzitter Harry Witte aan Herman Exalto van Behoud Soester Hoogveen

Feestelijke uitreiking

De Harry Wittetrofee 2021

De winnaar werd in de bijeenkomst op feestelijke wijze bekend gemaakt. Alle genomineerden kregen eerst een podium om hun initiatief nogmaals onder de aandacht te brengen. We bevonden ons in goed gezelschap waarbij we onder de indruk raakten van de verhalen van onze medegenomineerden; Stichting Samen voor Soesterberg, Volkstuinvereniging Ons Buiten en LTC Soestdijk.

Na deze presentatie werd bekendgemaakt dat Behoud Soester Hoogveen de winnaar van de Harry Witteprijs 2021 is. De waardering die uit het mooie juryverslag sprak is een flinke opsteker en een motivatie om vooral door te gaan met onze activiteiten.

De prijs bestaat naast de eer uit een kunstobject gemaakt door beeldend kunstenaar Ton Paauw en een geldbedrag ter ondersteuning van de activiteiten.

Verkiezingen

Het eerstvolgende moment waarop we allemaal kunnen laten zien hoe belangrijk het Soesterveen voor Soest is, staat al weer voor de deur. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben verschillende de politieke partijen de bescherming van het Soesterveen in hun verkiezingsprogramma opgenomen. Uw stem maakt uit, laat deze niet verloren gaan.

Deel en volg ons