Help je ook mee?

Het Soesterveen is een hoogveengebied met zeldzame veenplanten. Vanwege de kwetsbare natuur is het natuurgebied niet toegankelijk. Alleen een vaste groep vrijwilligers uit de directe omgeving werkt in het winterseizoen maandelijks in het Soesterveen.

In het oudste deel van het gebied, de kern met vochtige heide en bulten veenmos, halen zij bijvoorbeeld de aangroei van jonge berkenboompjes weg. Zo houden ze het heidegebied open en geven ze de natuur de ruimte. 

Kom ook een dagje helpen in het laatste stukje van hoogveenlandschap Soesterveen!

Jaarlijkse Natuurwerkdag

Ieder jaar organiseert Stichting Landschappen.NL op de eerste zaterdag van november de Nationale Natuurwerkdag. Bij alle 20 aangesloten organisaties kan je kennismaken met de natuur door mee te doen met groen vrijwilligers werk.

Met 481 klussen in heel Nederland is er voor iedereen een geschikte klus in de buurt te vinden. Het is een mooie manier om deelnemers kennis te laten maken met de natuur en klussen in het groen.

Natuurwerkdag in het Soesterveen

Ook in het Soesterveen kan je deelnemen aan de Natuurwerkdag 2021. Iedereen is welkom, ook als je geen ervaring hebt met groen vrijwilligerswerk. Er is een coördinator van Natuurmonumenten aanwezig aan wie je vragen kunt stellen.

Het werk bestaat uit boompjes en struiken verwijderen. Omdat het een nat heidegebied betreft is het raadzaam om laarzen aan te trekken en als je fijne werkhandschoenen hebt kan je deze ook meenemen.

Natuurmonumenten Soesterveen, Soest

  • Datum: zaterdag 6 november 2021
  • Tijd: 09.00 – 13.00
  • Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen
  • Er is werk voor: Maximaal 30 personen (30 volwassenen, 0 kinderen)
  • Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
  • Adres: Wieksloterweg oostzijde 11 , 3763 LH Soest

Is de Natuurwerkdag in het Soesterveen niet geschikt maar wil je wel meedoen? Kijk dan eens op natuurwerkdag.nl. Daar vind je alle klussen van dit jaar. Ook klussen die prima geschikt zijn voor kinderen.


Petitie ondersteunt Zienswijze

Lees ook ons bericht over de ingediende zienswijze op de omgevingsvisie Soest en Soesterberg. Om de zienswijze kracht bij te zetten zijn we een petitie gestart. Deze kunt u nog steeds ondertekenen.

Petitie Behoud het Soester Hoogveen

Deel en volg ons